Tanara din Focsani care a trimis o cerere conducerii Spitalului Judetean de Urgenta din oras, in care solicita ca la nastere sa ii fie respectate o serie de drepturi, intre care sa nasca in ce pozitie se va simti mai confortabil, iar bebelusul sa-i fie asezat imediat pe piept, a nascut acasa la niste prieteni din Bucuresti, asistata de o moasa si de o asistenta. Bebelusul, care a avut la nastere aproape 4.300 de grame, este perfect sanatos, ca si tanara mamica, anunta News.ro.

In timp ce era insarcinata in 37 de saptamani, femeia a trimis pe adresa Spitalului Judetean Focsani o petitie prin care cerea ca la nastere sa-i fie respectate o serie de drepturi, in caz contrar ea spunand atunci ca va alege sa nasca intr-un alt spital. Femeia solicita sa nasca in ce pozitie se va simti mai confortabil, bebelusul sa fie asezat imediat dupa nastere pe pieptul sau si evaluat la fata locului sau sa fie cazata in rezerva.

Tanara insista sa fie tratata cu rabdare de catre cadrele medicale, in conditiile in care a auzit de la alte mamici ca, de multe ori, asistentele si moasele tipa la femei in timpul travaliului. Femeie solicita, intre altele, ca in timpul travaliului si al nasterii sa fie insotita de sotul sau, ca pe parcursul spitalizarii sa fie tratata cu rabdare, calm si respect, sa fie cazata in rezerva, sa i se permita sa nasca in ce pozitie se va simti mai confortabil, dupa nastere bebelusul sa fie asezat imediat pe pieptul sau si evaluat la fata locului, iar apoi sa stea cu ea in rezerva si a specificat ca nu doreste anumite proceduri.

Pentru ca raspunsul primit ulterior de la conducerea Spitalului Judetean din Focsani nu a multumit-o, femeia care are 27 de ani si care este psiholog, fiind mama unui baietel de doi ani, a decis sa nasca la domiciliu asistata de o moasa.

"Am nascut acasa la niste prieteni, in Bucuresti. Am vrut sa ma asigur ca sunt langa un spital bun, iar in Focsani nu era cazul, nu avem un asemenea spital. Am nascut cu o moasa specializata, asistata si de o asistenta. Nasterea a decurs foarte repede, contractile au inceput in jurul orei 21.00 si am nascut la 4.00 dimineata un baietel de aproape 4, 3 kilograme, perfect sanatos", a declarant femeia.

Tanara a adaugat ca si-a alaptat copilul din prima ora de viata si nu a fost despartita niciun moment de niciun membru al familiei sale: "Nasterea a decurs foarte bine, repede, fara complicatii. Am alaptat bebelusul din prima ora de viata, mi l-au pus pe piept imediat, copilul cel mare si-a vazut fratiorul foarte repede, nu am fost despartiti niciun moment. A doua zi ne-am intors acasa si am intrat in rutina normala", a mai spus femeia.

Ea a adaugat ca nu a avut curajul sa nasca in spitalul din Focsani cu atat mai mult cu cat doctorul care i-a supravegheat sarcina era in concediu: "Nu am avut curajul sa nasc la Focsani, doctorul meu era in concediu, oricum nu erau sanse sa fie de garda, dar, categoric, m-a nemultumit si raspunsul lor la cererea pe care le-am trimis-o. M-a nemultumit sa nu alaptez la cerere si sa depind de programul lor la alaptat, copilul sa-l las in salon la neonatologie", a mai spus focsaneanca.

In ceea ce priveste costurile, femeia a refuzat sa dezvaluie cat a costat-o nasterea acasa, spunand ca moasa nu are un tariff fix, insa familia sa a considerat ca e normal sa plateasca asa cum ar fi platit la o clinica privata, fiind foarte multumiti de modul cum au decurs lucrurile la nastere: "Am gasit aceasta moasa printr-o mamica din Arad care a nascut cu ea. Are multe astfel de nasteri la activ, tot mai multe romance aleg sa nasca la domiciliu in ultima vreme, e o moasa profesionista, cu atestat, cu aparatura necesara, cu asistenta. Dupa nastere, mi-am revenit atat de repede incat seara am iesit cu copilul cel mare la plimbare, in parc, cum facem de obicei", a precizat tanara.