Piata Amzei din Capitala ar putea fi redeschisa pana in 1 august si va fi disponibila exclusiv pentru producatorii romani, a anuntat, vineri, Primaria Sectorului 1, precizand ca edilul a solicitat Administratiei Pietelor sa gaseasca solutii, transmite News.ro.

Piata AmzeiFoto: Hotnews

Primaru Dan Tudorache, a cerut conducerii Administratiei Pietelor sa gaseasca solutii, in cadrul unei intalniri pe care a avut-o cu reprezentantii producatorilor de legume, fructe, oua si carne, ca pana la 1 august sa redeschida Piata Amzei.

In acest context, s-a stabilit ca Piata Amzei sa fie redeschisa exclusiv cu producatori romani, fara intermediari.

"Este inacceptabil ca o cladire la standarde europene, in care Primaria Sectorului 1 a investit sume importante de bani sa stea inchisa, in timp ce bucurestenii din zona centrala nu au de unde sa se aprovizioneze cu produse agro-alimentare de calitate", a declarat Tudorache.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat in 27 iunie, dupa intalnirea cu primarii de sector, ca pentru spatiile din Piata Amzei chiria va fi redusa deoarece, din cauza pretului majorat de CGMB, aceasta piata a devenit neatractiva pentru producatori.