Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru SituaSii de Urgenta (ISU) Dobrogea au intervenit, vineri dupa amiaza, in zona triaj CF Mol 3 Chimpex, din Portul Constanta, pentru a stinge incendiul violent care a cuprins o garnitura cu vagoane de marfa, transmite Agerpres.

UPDATE 17.17 Incendiul a a fost stins de pompieri dupa o interventie care a durat aproximativ doua ore, fiind afectate 12 vagoane de marfa incarcate cu celuloza. (News.ro)

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Dobrogea, lt. col. Mirel Paun, incendiul spontan care s-a produs initial pe o suprafata de vegetatie uscata din zona triajului CF de pe Mol 3, din perimetrul terminalului Chimpex S. A, a aprins apoi prelata unui vagon de tren, de unde s-a propagat violent asupra intregii garnituri cu marfa.

'Au fost afectate vreo noua vagoane de tren incarcate cu celuloza paletata (hartie) care arde mocnit, dar cert este ca cele patru echipaje de servanti mobilizate aici cu autotunuri cu apa si spuma, lupta pentru izolarea incendiului si stingerea focarului', a declarat ofiterul de presa.