Vremea va fi calduroasa in majoritatea zonelor, cu precadere in regiunile sud-vestice si sudice, unde disconfortul termic va creste si pe arii restranse va fi canicula, informeaza ANM, citata de Mediafax.

Sambata

In tara maximele termice vor fi cuprinse intre 26 si 36 de grade, cu cele mai ridicate valori in Lunca Dunarii, iar minimele termice se vor incadra intre 12 si 22 de grade, mai scazute in depresiunile din estul Transilvaniei, spre 8 grade.

Vor fi innorari trecatoare, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, local, in zona montana si doar izolat in vestul, nord-vestul si centrul tarii. In rest cerul va fi variabil la senin.

In capitala, vremea va fi calduroasa, iar disconfortul termic va creste. Temperatura maxima va fi de 33...34 de grade, iar cea minima de 19...21 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul slab pana la moderat.

Duminica

Vremea se va mentine calduroasa in majoritatea zonelor, pe arii restranse caniculara si cu disconfort termic mai accentuat, in sud-vestul si sudul tarii.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 27 si 35 de grade, iar cele minime intre 13 si 23 de grade, mai scazute in depresiuni spre 10 grade.

Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in zona de munte si in regiunile nordice, unde pe spatii restranse vor fi averse si descarcari electrice.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in prima parte a intervalului, in estul tarii.