Fostul sef al ANAF Sorin Blejnar a fost audiat, vineri, la DIICOT, in calitate de martor, in dosarul Rompetrol 2, in care 14 persoane sunt urmarite penal pentru manipularea pietei de capital, delapidare, abuz in serviciu, evaziune fiscala si spalare de bani, printre care si fostii ministri Dan Ioan Popescu, Mihai Tanasescu, Sebastian Vladescu si Gheorghe Pogea, transmite News.ro.

Sorin Blejnar (foto arhiva)Foto: Agerpres

Potrivit unor surse judiciare citate de News.ro, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au vrut sa afle de la Sorin Blejnar ce a facut in calitate de sef al ANAF pentru a recupera creantele Rompetrol.

Sorin Blejnar a detinut functia de presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala din 2009 pana la inceputul lui 2012.

El a fost condamnat, pe 9 iunie 2016, la cinci ani de inchisoare cu executare, in dosarul "Motorina", fiind acuzat de fapte de evaziune fiscala cu produse petroliere. Decizia Curtii de Apel nu este definitiva.

In dosarul Rompetrol 2 a fost audiat, pe 7 iulie, si Sorin Sebastian Potanc, fost director la Rompetrol si fost secretar de stat la Ministerul Industriilor.