Avocatul Poporului anunta ca s-a autosesizat si va ancheta situatia din institutiile statului vizate de declaratiile Ministrului Muncii privind "suspiciunea de trafic cu copii in orfelinatele din sudul tarii".

Institutia s-a sesizat din oficiu si a declansat o ancheta in institutiile statului vizate de declaratiile Ministrului Muncii, Dragos Pislaru privind suspiciunea de trafic cu copii in orfelinatele din sudul tarii.

Ancheta vizeaza posibila incalcare a art. 49 din Constitutia Romaniei privind protectia copiilor si a tinerilor, se spune in comunicatul institutiei.

Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a declarat duminica, la Digi 24, ca in legatura cu unele institutii ale statului care au in sarcina ocrotirea copiilor din sud-estul tarii exista suspiciuni ca s-ar fi facut trafic de copii si ca ar exista o retea de prostitutie-proxenetism care ar opera in aceste centre, fiind deschisa o ancheta in baza acestor informatii.

"Din pacate am inca niste cazuri in zona de sud-est a tarii un de exista suspiciuni de trafic cu persoane si prostitutie legat de institutiile care gazduiesc copiii in numele statului, in acea parte. Informatiile exista. E vorba despre institutii ale statului in care exista suspiciunea ca a fost trafic de copii", a dezvaluit ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, la Digi 24, potrivit News.ro.