Weiner Ron si Geclowicz David, cei doi israelieni acuzati ca au incercat sa o intimideze pe Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, vor fi plasati in arest la domiciliu, informeaza Digi24.

Laura Codruta KovesiFoto: Agerpres/AP

Decizia a fost luata joi seara de catre magistratii Curtii de Apel Bucuresti, care au respins solicitarea DIICOT de mentinere a arestului preventiv, afirma sursa citata.

Decizia magistratilor este definitiva, noteaza News.ro.

Cei doi vor fi plasati in arest la domiciliu, la o resedinta aleasa de ei in municipiul Bucuresti.

Initial, si Tribunalul Bucuresti a decis arestarea la domiciliu a lui Weiner si Geclowicz. Procurorii DIICOT au atacat, insa, decizia la Curtea de Apel Bucuresti.

Weiner Ron si Geclowicz David erau arestati preventivpentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integritatii datelor si operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice.

Weiner Ron ar fi primit 5.000 de euro pentru aceasta misiune, spun surse judiciare. Potrivit surselor citate, cei doi israelieni au primit o lista cu opt persoane pe care ar fi trebuit sa le urmareasca, printre care se afla procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi si alte persoane apropiate acesteia.

In acelasi dosar, procurorii DIICOT au cerut arestarea in lipsa a lui Yossi Barkshtein, barbatul fiind a treia persoana vizata de ancheta.