Universitatea din Bucuresti organizeaza, in perioada 25 iulie - 7 august 2016, a 56-a editie a Cursurilor de vara de limba romana, cultura si civilizatie romaneasca. Cursurile Scolii de Vara vor fi urmate de 30 de studenti din 17 tari.

Scoala de Vara a Universitatii din Bucuresti, gazduita de Facultatea de Litere in calitate de co-organizator, reprezinta cea mai veche initiativa a unei universitati romanesti de a promova limba si cultura romana in lume, intr-o lume globala, informeaza organizatorii intr-un omunicat de presa.

Cei 30 de participanti vin din 17 tari: Austria, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Canada, Coreea, Elvetia, Franta, Gambia, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie, Rusia, Serbia, SUA, Taiwan.

Acoala de Vara le va oferi participantilor:

  • cursurile intensive de limba romana, concepute dintr-o perspectiva comunicationala;
  • atelierele de lucru pe teme variate (traditii si obiceiuri romanesti, intelegerea textului oral - intensiv pentru avansati, teatru);
  • conferintele pe teme de cultura si civilizatie romaneasca.

La finalul acestor cursuri, participantii vor sustine un examen de atestare a cunostintelor de limba romana in conformitate cu Pasaportul Lingvistic European.

Cursurile de limba romana si conferintele sunt tinute de profesori ai Universitatii din Bucuresti, specialisti in lingvistica, literatura si comunicare, cu o bogata experienta in predarea si testarea LRS (limba romana ca limba straina), atat in tara, cat si in strainatate, in cadrul lectoratelor Romaniei din marile universitati europene, precizeaza organizatorii.

Programul Cursurilor de vara din acest an aniversar, editia a LVI-a, cuprinde vizite la Biblioteca Centrala Universitara "Carol I", Muzeul Satului, Muzeul Bancii Nationale a Romaniei, turul Bucurestiului, excursii la Sinaia - Castelul Peles - Brasov, in zona viticola a Prahovei, precum si proiectii de filme romanesti si un concert la Ateneul Roman in stagiune estivala.

Cursurile de vara de limba romana, cultura si civilizatie romaneasca din acest an sustin candidatura orasului Bucuresti pentru a fi Capitala Europeana a Culturii in 2021, inforemeaza Universitatea Bucuresti.