Ioana Ursu a fost numita miercuri in functia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii, ea urmand sa coordoneze, printre altele, politica medicamentului, au informat surse guvernamentale pentru HotNews.ro.

Ioana Ursu (33 de ani) are o experienta de peste 10 ani in formularea de politici farmaceutice si in elaborarea mecanismelor de finantare a medicamentelor, potrivit surselor citate.

Ursu a absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hateganu" din Cluj-Napoca (2002-2007) si a obtinut apoi diplome de master in Stiinte Politice de la Universite Paris-Est Marne-la-Vallee din Paris (2007-2008) si in Politici Internationale de Sanatate de la London School of Economics din Londra (2008-2009).

De-a lungul carierei, desfasurata in Marea Britanie si Germania, a fost asociat extern al National Institute for Clinical Excellence (NICE) din Londra, consultant senior la Evidera Inc. din Londra si fondator al Mapping Health Ltd, companie care a lucrat, printre altii, cu Agentia de Cooperare Internationala a Germaniei (GIZ).