Directorul Spitalului Judetean Constanta spune ca unitatea pe care o conduce se confrunta cu o criza a anestezicelor, deocamdata in unitatea medicala fiind facute doar interventiile de urgenta. Pacientii cu boli cronice sunt reprogramati pentru saptamana viitoare, cand vor exista stocuri suficiente, anunta News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Directorul celei mai mari unitati spitalicesti din judetul Constanta, Catalin Grasa, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca saptamana trecuta a constatat ca stocurile de anestezice nu sunt suficiente si a decis ca sa fie operate doar cazurile de urgenta.

"In alte spitale, criza miorelaxantelor s-a facut prezenta mult mai devreme. In Spitalul Judetean Constanta nu am avut probleme. Saptamana trecuta, ne-am trezit ca stocurile noastre nu erau cele pe care le cunostea directorul medical si atunci am facut o sedinta ad-hoc prin care, de joi de dimineata, au fost anuntate sectiile si am trecut pe un regim de urgenta, numai urgenta. Interventiile chirurgicale fara miorelaxante nu se pot desfasura", a afirmat directorul Spitalului Judetean.

El a mentionat ca, desi o parte din cantitatea de anestezice a sosit la spital, si in aceasta saptamana vor continua doar interventiile pentru cazurile de urgenta, pacientii cu boli cronice urmand sa fie operati de saptamana viitoare.

"Intre timp, in weekend, am primit o parte din miorelaxantele de care aveam nevoie, astazi mai vin inca vreo 250, dar si aceasta saptamana o vom tine pentru urgente. De lunea viitoare, vom trece pe un program normal si pacientii cronici sa fie operati. (...) Cei care ar fi trebuit sa aduca miorelaxantele nu le-au putut aduce din motive independente de noi. Cantitatile nu sunt inca onorate, ele vin partial, dar aceasta criza se va rezolva. Nu e nimic pus in pericol", a mai spus Catalin Grasa.