Ministrul Educatiei Mircea Dumitru a anuntat marti ca in urmatoarele saptamani va incepe un proces de reformare a Consiliului National de Etica si a Consiliului de Etica si Management Universitar, care se pronunta asupra litigiilor de etica universitara, avand atributii la nivelul sistemului de invatamant superior si pe auditarea comisiilor de etica din universitati.

Mircea Dumitru, rector Universitatea BucurestiFoto: Agerpres

"Ma voi concentra in urmatoarele saptamana pe reformarea Consiliului National de Etica si a Consiliului de Etica si Management Universitar - CEMU care are atributii pe monitorizarea comisiilor de etica de la nivelul universitatilor", a anuntat marti ministrul Educatiei Mircea Dumitru cu ocazia lansarii noi Startegii Anticoruptie 2016-2020.

Consiliul National de Etica, institutie in subordinea Ministerului Educatiei, a fost revocat in decembrie 2015 de catre ministrul Educatiei de la acea data, Adrian Curaj. Regulamentul de organizare si functionare a institutiei, precum si componenta acestui for care a i-a spalat de plagiat pe Victor Ponta si pe Gabriel Oprea, a fost abrogat prin ordin de ministru.