Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) a anuntat suspendarea grevei generale din administratie care urma sa fie declansata marti, pe termen nelimitat, ca urmare a unor negocieri purtate la sfarsitul saptamanii cu vicepremierul Vasile Dincu, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat al FNSA transmis, luni, in cazul in care angajamentele Guvernului, precum si termenele de solutionare ale acestora nu vor fi respectate, FNSA va relua actiunile de protest.

"Urmare a intalnirilor de lucru de sambata si duminica dintre Valer Suciu, presedinte FNSA, si Vasile Dincu, vicepremier, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, au fost convenite mai multe lucruri, astfel incat FNSA suspenda greva generala pe perioada nedeterminata programata a fi declansata incepand cu 19 iulie. In cazul in care angajamentele Guvernului Romaniei din acest acord, precum si termenele de solutionare ale acestora nu vor fi respectate, FNSA va relua actiunile de protest", se arata in comunicat.

Potrivit sindicalistilor Guvernul va discuta cu MFP ca norma de hrana sa fie acordata in limita bugetelor iar voucherele de vacanta functie de performanta.

"FNSA va sprijini Guvernul pentru colectarea datelor privind salariile ce vor fi platite incepand cu data de 1 august in unitatile administrativ-teritoriale si vor fi inregistrate in registrul public de evidenta, ca urmare a aplicarii prevederilor OUG nr. 20/2016. Cu privire la acordarea normei de hrana si a voucherelor de vacanta pentru toti salariatii din administratia publica locala, Guvernul va initia discutiile cu Ministerul Finantelor Publice pe baza urmatoarelor principii: norma de hrana sa se acorde tuturor salariatilor din administratia publica locala, in limita bugetelor aprobate, iar acordarea voucherelelor de vacanta sa fie conditionata de indeplinirea unor criterii de performanta", scriu sindicalistii FNSA.

FNSA a organizat pana acum o greva de o ora si una de o zi avand mai multe revendicari, printre care acordarea normei de hrana si a voucherelor de vacanta, precum si o crestere a salariilor cu 25 la suta.