Un sofer de autocar a fost depistat, duminica noaptea, pe A2, conducand in stare de ebrietate, pe numele acestuia fiind intocmit dosar penal, anunta Politia Romana, potrivit Mediafax.

"La data de 18 iulie a.c., la ora 00.40, mai multi soferi au semnalat, prin apelul unic de urgenta 112, ca un autocar marca Mercedes se deplaseaza haotic pe calea unidirectionala Constanta - Bucuresti a Autostrazii A2. Conducatorul auto, in varsta de 61 de ani, din Bucuresti, a fost oprit de politistii Brigazii Autostrazi si Misiuni Speciale, la km 144, si a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentratie de 1,01 mg/l alcool pur in aerul expirat", potrivit comunicatul Politiei.

Potrivit sursei citate, barbatul efectua curse de transport public de persoane, pe ruta Constanta - Buzau - Bucuresti. La momentul depistarii in trafic, in autocar nu erau pasageri.

Pe numele soferului s-a intocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange.