Ministerul Afacerilor Externe anunta ca, in contextul evenimentelor aflate in desfasurare in Turcia, a fost constituita o Celula de criza in cadrul MAE, care va analiza atat "cele mai eficiente modalitati" de a furniza asistenta consulara cetatenilor romani aflati pe teritoriul turc, cat si implicatiile politice ale evenimentelor in cauza, transmite Agerpres.

"Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca, in contextul evenimentelor aflate in desfasurare in Turcia, a fost constituita o Celula de criza in cadrul Ministerului Afacerilor Externe, care va analiza atat cele mai eficiente modalitati de a furniza asistenta consulara cetatenilor romani aflati in Turcia care vor solicita acest lucru, cat si implicatiile politice ale evenimentelor in cauza", se arata intr-un comunicat al MAE transmis AGERPRES.

Ministerul Afacerilor Externe reitereaza apelul adresat cetatenilor romani aflati in Turcia de a evita orice deplasare care nu este absolut necesara.

"Evolutia situatiei ramane imprevizibila, prudenta si intelegerea fiind esentiale pentru preintampinarea riscurilor de securitate", mai subliniaza MAE.