Marius Vulpe, directorul Penitenciarului de maxima siguranta din Iasi, va ocupa, incepand cu data de 1 august, functia de director interimar al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, in locul actualului director, Catalin Bejan, care urmeaza sa se pensioneze luna viitoare, a anuntat vineri ministrul Justitiei, Raluca Pruna, dupa o videoconferinta cu directorii din penitenciare.

Raluca PrunaFoto: Hotnews

Raluca Pruna a subliniat ca Marius Vulpe este de 10 ani directorul unui penitenciar greu, care are toate cele 4 regimuri de detentie - deschis, semi-deschis, inchis si de maxima siguranta - si se numara printre putinii directori de penitenciare care a ocupat aceasta functie prin concurs.

"Pe 11 iulie Catalin Bejan ma anunta de plecarea sa la pensie cu 1 august. O decizie luata in timp indelungat. Am decis sa am aceasta videoconferinta urmare deciziei de numire a unui director interimar de la 1 august, in persoana lui Marius Vulpe, directorul Penitenciarului Iasi din anul 2006. A ajuns pe acel post in urma unui concurs. De la 1 august i-am spus domnului Vulpe ca are posibilitatea sa desemneze o echipa de doi adjuncti pentru a ii inlocui pe cei doi care sunt in concediu medical. Am hotarat sa constituim un grup din maximum cinci directori de penitenciare. Acest grup va conlucra cu conducerea ANP", a declarat ministrul Justitiei, Raluca Pruna.

In luna februarie, Raluca Pruna spunea despre actualul director al ANP, Catalin Bejan, ca "Eu va pot spune ca i-am cerut demisia si domnia sa mi-a spus ca nu intelege sa-si dea demisia. I-am cerut demisia de acum o luna."

Ministrul Justitiei a amintit din nou ca saptamana viitoare va lansa in dezbatere publica Planul de Actiune Sectorial pentru Imbunatatirea Conditiilor de Detentie, pe care il va trimite in aceasta toamna pe masa Parlamentului.

"Nu este nevoie de masuri legislative pentru a umbla la norma de hrana a detinutului, pentru a ii asigura accesul la niste bunuri de consum - sapun, pasta de dinti. Unele produse, precum pasta de dinti, sunt vandute la preturi exagerate in penitenciare. Saptamana viitoare vom lansa consultarea publica pentru a identifica masuri legislative si nelegislative necesare. Vom lua masuri care sa schimbe in bine viata celor din detentie", a precizat Raluca Pruna.