Politistii actioneaza in lunile iulie si august, in cadrul "Blocada", la frontierele tarii, pe sectoarele de drum cu trafic intens, pe soselele dinspre si catre punctele de trecere a granitei, dar si in gari, autogari si in aeroporturi, urmare a intensificarii tranzitului catre zonele turistice si localitatile de domiciliu ale cetatenilor romani care lucreaza in strainatate, informeaza agerpres citand un comunicat de presa al IGPR.

Vama GiurgiuFoto: Politia de Frontiera

Astfel, politistii vor actiona in "oglinda" cu politistii maghiari, in cadrul "Blocadei Vest", cu cei bulgari, in cadrul "Blocadei Sud" si cu politistii moldoveni, in cadrul "Blocadei Est", precizeaza sursa citata.

Politistii actioneaza prioritar pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulatie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteza, a regulilor privind efectuarea depasirilor si a celor privind acordarea prioritatii de trecere a vehiculelor si pietonilor, precum si pentru identificarea si sanctionarea conducatorilor de autovehicule aflati sub influenta bauturilor alcoolice.

Totodata, in colaborare cu specialisti in domeniu, se urmareste respectarea normelor privind starea tehnica a vehiculelor rutiere, a timpilor de conducere si odihna, precum si legalitatea transporturilor rutiere de marfuri si persoane.

In medie, zilnic, actioneaza 1.250 de politisti de la rutiera, cu 220 de echipamente de supraveghere video si masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. In derularea activitatilor, politisti de la ordine publica acorda sprijin colegilor de la rutiera.

O atentie deosebita este acordata magistralelor CFR care fac legatura cu intrarile-iesirile din tara, precum si aeroporturilor internationale. In acest sens, 320 de politisti de la transporturi actioneaza punctual in trenurile de calatori, in gari si in aeroporturi, pentru siguranta calatorilor.