Politia Capitalei desfasoara cercetari la Spitalul de Arsi in legatura cu cele doua cazuri de morti suspecte inregistrate in ultima perioada, respectiv pacientul cu viermi in rani si femeia careia i s-a facut o transfuzie gresita, iar joi o echipa de politisti de la Serviciul Omoruri ridica documente de la unitatea medicala, informeaza News.ro.

Spitalul de Arsuri din BucurestiFoto:

"In ambele cazuri se efectueaza cercetari sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti. Urmeaza sa se stabileasca in ce conditii s-a produs decesul celor doua persoane. In prezent se efectueaza activitati de cercetare pentru stabilirea datelor concrete atat privind transfuzia, cat si igienizarea, cu sprijinul autoritatilor competente. S-a dispus ridicarea documentelor medicale necesare in cauza. Urmeaza sa fie audiat personalul medical si auxiliar implicat in cele doua cauze", au declarat surse apropiate anchetei pentru News.ro.

Calendarul audierilor va fi stabilit de procuror in perioada imediat urmatoare.

Cu privire la cazul pacientului de 77 de ani sosit cu arsuri la Spitalul de Arsi, care a fost filmat in timp ce avea viermi in spatele urechii, politistii vor verifica ce reglementari privind igiena in spitale au fost stabilite si daca au fost incalcate. De asemenea, urmeaza ca, la finalizarea raportului de necropsie, sa se stabileasca daca exista vreo legatura de cauzalitate intre moartea pacientului si contaminarea ranilor cu larve.

Legat de cazul femeii de 68 de ani careia i s-a administrat o transfuzie cu o grupa gresita de sange, principala ipoteza de lucru a anchetatorilor este ca, in spital, pacientei i s-a determinat gresit grupa de sange. Si in acest caz urmeaza ca anchetatorii, in baza documentelor medico-legale sa determine daca accidentul de transfuzionare are legatura sau nu cu decesul pacientei.

"Este un dosar in lucru la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti. Urmeaza ca procurorul de caz, in functie de probele pe care le are, sa cheme la audieri pe cei responsabili", a spus procurorul general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Augustin Lazar.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au deschis un dosar penal pentru moarte suspecta in cazul pacientului de la Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala care avea o rana invadata de viermi, un medic transmitand imaginile jurnalistilor de la Gazeta Sporturilor.

Politistii de la Serviciul Omoruri al Politiei Capitalei au mers joi la Spitalul de Arsi pentru a ridica mai documente legate de barbatul care avea larve intr-o rana din spatele urechii si care a decedat. Anchetatorii vorbesc cu reprezentantii spitalului, cu medici si cu asistente care pot da informatii despre acest caz.

Gazeta Sporturilor a difuzat, joi, o inregistrare video de la Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala cu pacientul care avea viermi intr-o plaga de pe ceafa, imaginile fiind filmate de un medic care spune ca in spital mai este un caz similar, in conditiile in care sectia este invadata de muste. Imaginile au fost realizate in urma cu doua zile, in sectia Anestezie-Terapie Intensiva a spitalului.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat ca prioritatea sa este relocarea Spitalului de Arsi din Capitala, unde situatia este grava, el spunand ca a luat in calcul de mai multe ori inchiderea acestei unitati. Ministrul a spus ca la aceasta unitate sunt probleme grave de management si de personal insuficient si este inadmisibil ca dupa sase luni de la tragedia Colectiv sa nu fi invatat nimic.

Voiculescu a precizat ca, la acest moment, la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalul de Arsuri sunt doi pacienti, iar in total sunt 47 de bolnavi internati la acest spital.