Fotografia unei functionare care protesta pentru salarii mai mari, in cadrul grevei angajatilor din administratia publica locala care au avut loc miercuri, a devenit virala, dupa ce aceasta a gresit o impartire simpla.

Protest al functionarilorFoto: pentrutimisoara.ro

Fotografia, publicata de cotidianul local pentrutimisoara.ro, o arata pe functionara purtand un afis pe care scria ca 37 de functionari deservesc 10.000 de locuitori, ceea ce, dupa socoteala sa, inseamna "1 angajat la 370 de locuitori".

Sindicalistii sustin ca salariatii din administratia publica locala din Romania reprezinta cea mai slab platita si discriminata categorie de salariati din sistemul bugetar, majoritatea avand venituri salariale brute apropiate ca valoare sau egale cu salariu minim brut pe economie (1.250 de lei pe luna).

Acestia cer majorarea salariilor de baza ale functionarilor publici si ale personalului din administratia publica locala cu 25% si acordarea normei de hrana pentru toti salariatii din administratia publica locala, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, eliminandu-se astfel discriminarile dintre salariatii care primesc si cei care nu-l primesc. Totodata, solicita ca salariatii din administratia publica locala sa beneficieze de vouchere de vacanta.

Functionarii ameninta ca, daca Guvernul nu le solutioneaza revendicarile, sindicalistii din administratie vor intra in greva generala pe termen nelimitat, incepand cu 19 iulie.