Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au deschis un dosar penal pentru moarte suspecta in cazul pacientului de la Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala care avea o rana invadata de viermi, scrie News.ro.

Dosarul penal pentru moarte suspecta a fost inregistrat la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, urmand ca politistii de la Serviciul Omoruri al Politiei Capitalei sa fie delegati pentru efectuarea de audieri in cazul barbatului internat la Spitalul de Arsi care avea larve intr-o rana din spatele urechii si care a decedat.

Gazeta Sporturilor a difuzat, joi, o inregistrare video de la Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala cu un pacient care avea viermi intr-o plaga de pe ceafa, imaginile fiind filmate de un medic care spune ca in spital mai este un caz similar, in conditiile in care sectia este invadata de muste.

Imaginile au fost realizate in urma cu doua zile, in sectia Anestezie-Terapie Intensiva a Spitalului Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala.

"Sunt oameni internati la Arsi in urma cu 10-11 zile. Au fost adusi direct la noi. Cum sectia e plina de muste, ceea ce se vede pe filmare sunt, cu mare probabilitate, larve de muste", spune doctorul care a realizat filmarea si care a insistat ca imaginile sa fie facut publice in pofida duritatii sale.

"Ce sens are sa ascundem realitatea? Ce e mai grav: sa aratam sau sa induram asa ceva, pacientii si noi, cei care stim (...) Acestea sunt conditiile in care sunt tratati pacientii in acest spital! Si trebuie schimbate!", adauga medicul.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Laurentiu Colintineanu, a declarat ca, dupa prezentarea acestui caz, joi dimineata s-a luat decizia de a fi facut un nou control privind conditiile igienico-sanitare la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Bucuresti.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii a precizat ca de la incendiul din Clubul Colectiv au fost foarte multe controale la Spitalul de Arsi.

"Este o problema foarte grava de management in acel spital", a declarat Colintineanu, pentru News.ro.

El a precizat ca in luna martie a fost un control incrucisat in toate unitatile sanitare cu paturi, inclusiv la Spitalul de Arsi din Capitala, iar unde au fost gasite nereguli s-au dat sanctiuni si s-au dispus masuri de remediere.

Colintineanu a adaugat ca joi s-a luat decizia ca inspectorii DSP sa intrerupa controalele in care erau implicati si sa reverifice conditiile igienico-sanitare in toate spitalele din Bucuresti.

Pacientul care avea o rana invadata de viermi a decedat, a declarat, joi, purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, Adrian Stanculea.

"Pacientul a decedat, dar nu din cauza larvelor. Acele larve nu il omoara. Nu inseamna ca le lasam sa stea pe pacient. Imaginea e reala. Nu am ce sa comentez. A existat situatia asta, a unui pacient care avea in zona arsa cei patru-cinci viermi.Sunt zone de necroza unde nu poti baga degetele si sa speli ca pe maini, ca poti ramane cu urechea in mana. Zonele acelea se spala cu delicatete. E de ajuns sa fie o musca, nu va inchipuiti ca e ca la gunoi¬, a declarat Adrian Stanculea, joi dimineata, la Antena 3.