Valorile termice diurne vor marca o scadere fata de cele din ziua precedenta in vest si nord-vest, iar in restul teritoriului se vor mentine ridicate, informeaza Mediafax citand ANM.

CaniculaFoto: Agerpres

Joi

In tara

Canicula si disconfortul termic accentuat se vor extinde indeosebi in sudul tarii, unde indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pe arii extinse pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime vor fi de la 27 de grade pe litoral pana la 38 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime vor fi cuprinse intre 13 si 22 de grade.

Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in Maramures, Crisana, Banat, vestul Transilvaniei si al Olteniei, unde vor fi innorari accentuate, averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie. Local va cadea grindina, iar cantitatile de apa vor depasi 30...35 l/mp si izolat 40...50 l/mp. In celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar instabilitatea atmosferica se va manifesta pe arii restranse.

La Bucuresti

Vremea va fi caniculara, iar disconfortul termic accentuat, astfel incat indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperatura maxima va fi de 35...36 de grade, iar cea minima de 19...21 de grade. Cerul va fi variabil la senin, iar vantul va sufla in general slab.

Vineri

In tara

In Muntenia, sudul Moldovei si Dobrogea, exceptand litoralul, va fi canicula si disconfort termic accentuat. In restul teritoriului, vremea va fi in general instabila, cu innorari temporar accentuate, averse cu caracter torential, frecvente descarcari electrice si intensificari ale vantului, ce vor lua si aspect de vijelie.

Local, cantitatile de apa vor fi insemnate si va cadea grindina. Temperaturile maxime se vor incadra intre 22 de grade in Dealurile de Vest si Transilvania si 36...37 de grade in sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse intre 10 grade in depresiunile din estul Transilvaniei si 23 de grade pe litoral.