Premierul Dacian Ciolos si omologul sau vietnamez Nguyen Xuan Phuc au salutat marti, in cadrul convorbirilor oficiale de la Hanoi, incheierea negocierilor asupra Acordului de liber schimb intre Uniunea Europeana si Vietnam, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, cei doi oficiali au aratat ca intrarea in vigoare a Acordului "va oferi un cadru economic largit de colaborare, cu efecte benefice pentru impulsionarea comertului si a investitiilor".

In cadrul intrevederii dintre cei doi prim ministri au fost discutate, totodata, probleme de interes international si regional, referitoare in special la cooperarea dintre Asia si Europa in perspectiva Summit-ului ASEM care va avea loc in Mongolia in perioada 15-16 iulie si la care vor participa si cei doi sefi de guvern, Dacian Ciolos si Nguyen Xuan Phuc.

In marja vizitei premierului roman in Vietnam a avut loc si Forumul de afaceri romano-vietnamez, organizat de Camerele de comert si industrie din cele doua tari, iar in interventia sustinuta cu acest prilej, Dacian Ciolos a evidentiat posibilitatile substantiale de cooperare si de investitii reciproce existente.

Totodata, presedintii celor doua Camere de comert, romana si vietnameza, au semnat un protocol de cooperare.

In cadrul vizitei la Hanoi, premierul Dacian Ciolos s-a mai intalnit marti si cu presedintele R. S. Vietnam Tran ￯ai Quang si cu secretarul general Nguyen Phu Trang.