Detinutii de la Penitenciarul Botosani au declansat o revolta marti seara, trupele SIAS fiind chemate pentru a interveni daca situatia o impune, informeaza B1 TV. Ei au refuzat sa manance si au aruncat mancarea pe jos, apoi au refuzat sa intre in celule, iar acum stau pe holuri si scandeaza.

Protest al detinutilor din BotosaniFoto: Stiri.botosani.ro

Persoanele private de libertate au iesit la geamuri, trag de gratii si le lovesc cu sticle. Mai mult, de la geamurile unei celule mai multe persoane au aruncat mai multe haine incendiate. Ulterior, gestul a fost preluat si de alti detinuti din alte celule. De asemenea, detinutii striga: "Hotii! Hotii!", "Jos comunismul", "Brehuiescu, nu uita! Puscaria nu-i a ta", "Libertate", "Hotii ne tin ilegal" si "Vrem dreptate!", potrivit stiri.botosani.ro.

Functionarii de paza ai Penitenciarului sunt in alerta si patruleaza in interiorul si in exteriorul unitatii. In interior se afla si directorul Dan Brehuiescu, oficialul afirmand ca nu va apela la echipa de interventie pentru potolirea detinutilor.

"Am fost printre ei, am discutat cu ei, am inteles ca protestul a aparut ca semn de solidaritate fata de miscarile organizate de detinutii din alte unitati din tara. Ei nu au ceva cu noi, nu solicita ceva de la noi, ci s-au aliat protestelor nationale cauzate de conditiile de detentie. Cat timp nu sunt violenti cu personalul Penitenciarului, si garantez ca asa ceva nu se va intampla, nu vom apela la nicio echipa de interventie", declara Dan Brehuiescu.

sursa: stiri.botosani.ro

Continua protestele la Penitenciarul Iasi / O celula a fost incendiata

Detinutii de la Penitenciarul Iasi continua protestele incepute cu o zi in urma, marti fiind incendiata o celula, relateaza Agerpres.

'Marti, 12 iulie 2016, in jurul orei 09,00, parte din detinutii aflati la curtea de plimbare au reluat protestele din seara zilei precedente, exprimandu-si verbal nemultumiri legate de conditiile de detentie si conducerea unitatii. Ulterior, a fost incendiata o camera de detentie, iar angajatii au intervenit imediat pentru evacuarea detinutilor cazati la camera respectiva, fara a fi necesara evacuarea intregii sectii', se arata intr-un comunicat al Penitenciarului Iasi.

Reprezentantii penitenciarului sustin ca, pentru prevenirea unor eventuale evenimente negative si pentru restabilirea ordinii, personalul aflat in serviciu a actionat si va interveni gradual, in functie de comportamentul manifestat de detinuti, cu respectarea tuturor prevederilor legale.

Totodata, a fost alarmat intregul personal, iar la acest moment se continua discutiile cu detinutii.

In plus, in conformitate cu prevederile legale si cu protocoalele de colaborare incheiate, a fost solicitat sprijinul structurilor aflate in subordinea Ministerului Afacerilor Interne din judetul Iasi.