Seful Cancelariei premierului, Ioan Dragos Tudorache, a discutat luni, la Bruxelles, cu ministrul canadian pentru migratie, John McCallum, despre eliminarea vizelor, discutiile urmand sa fie reluate in septembrie, cand Bucurestiul spera sa fie luata decizia favorabila cetatenilor romani, scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Seful Cancelariei prim-ministrului, Ioan Dragos Tudorache, a participat, luni, la Bruxelles, impreuna cu comisarul european pentru migratie, afaceri interne si cetatenie, Dimitris Avramopoulos, la intalnirea cu ministrul canadian pentru migratie, refugiati si cetatenie, John McCallum, pe tema politicii vizelor pentru cetatenii Uniunii Europene. Intalnirea a avut loc in continuarea discutiei avute de seful Cancelariei cu ministrul canadian, in data de 23 mai, la Ottawa.

"Am reiterat pozitia exprimata de premierul Dacian Ciolos in cadrul intalnirii pe care a avut-o la Ottawa cu prim-ministrul Justin Trudeau, si anume ca Romania doreste sa sprijine procesul de ratificare a Acordului economic si comercial UE-Canada (CETA), insa, pentru a putea sa faca acest lucru, este nevoie ca problematica vizelor sa fie rapid rezolvata. Credem ca liberalizarea schimburilor de bunuri si servicii intre UE si Canada ar fi golita de sens pentru cetatenii romani, daca ar exista in continuare acest acces restrictionat pe baza de vize, lucru care cred ca a fost inteles de partea canadiana", a declarat Dragos Tudorache, potrivit unui comunicat de presa al Guvernului.

Conform sursei citate, in cadrul intalnirii, Canada a apreciat rezultatele pozitive ale misiunii tehnice din luna iunie. "Am convenit cu ministrul McCallum sa reluam discutiile dupa ce guvernul canadian isi reia activitatea, in luna septembrie, si avem speranta ca o decizie privind ridicarea vizelor sa urmeze curand dupa aceea", a mai declarat Ioan Dragos Tudorache.