Ministerul de Interne, prin Inspectoratul General de Imigrari, a transmis, intr-un raspuns la o interpelare, situatia cotei de refugiati care au ajuns in Romania, pana la sfarsitul lunii iunie, 68 de persoane care aveau nevoie de protectie internationala fiind transferate in tara noastra din Grecia si Italia, informeaza News.ro.

Deputatul Anton Dobos (PNL) a cerut Ministerului de Interne sa comunice stadiul procesului de preluare a cotei de refugiati impuse de Uniunea Europeana. Parlamentarul a dorit sa stie care este numarul celor sositi in Romania, calendarul viitoarelor sosiri, precum si mijloacele de integrare pe care statul roman le pune la dispozitia imigrantilor.

Potrivit raspunsului Ministerului de Interne, datele furnizate de Inspectoratul General de Imigrari arata ca, pana la data de 30 iunie 2016, au fost transferate din Grecia si Italia 68 de persoane aflate in nevoie de protectie internationala.

Conform prevederilor legale, persoanele care au obtinut o forma de protectie beneficiaza de aceleasi drepturi economice si sociale ca si cetatenii romani: dreptul la munca, dreptul la locuinta, dreptul la asistenta medicala si sociala si la educatie.

Inspectoratul General de Imigrari precizeaza ca defasoara programe de integrare, sustinute pe o perioada de sase luni, cu posibilitatea de prelungire, pentru inca sase luni, timp in care refugiatii beneficiaza de masuri de asistenta.