Detinutii de la Penitenciarul Iasi continua protestele incepute cu o zi in urma, marti fiind incendiata o celula, relateaza Agerpres.

'Marti, 12 iulie 2016, in jurul orei 09,00, parte din detinutii aflati la curtea de plimbare au reluat protestele din seara zilei precedente, exprimandu-si verbal nemultumiri legate de conditiile de detentie si conducerea unitatii. Ulterior, a fost incendiata o camera de detentie, iar angajatii au intervenit imediat pentru evacuarea detinutilor cazati la camera respectiva, fara a fi necesara evacuarea intregii sectii', se arata intr-un comunicat al Penitenciarului Iasi.

Reprezentantii penitenciarului sustin ca, pentru prevenirea unor eventuale evenimente negative si pentru restabilirea ordinii, personalul aflat in serviciu a actionat si va interveni gradual, in functie de comportamentul manifestat de detinuti, cu respectarea tuturor prevederilor legale.

Totodata, a fost alarmat intregul personal, iar la acest moment se continua discutiile cu detinutii.

In plus, in conformitate cu prevederile legale si cu protocoalele de colaborare incheiate, a fost solicitat sprijinul structurilor aflate in subordinea Ministerului Afacerilor Interne din judetul Iasi.