Fortele Navale Romane participa cu un pluton de la Batalionul 307 Infanterie Marina la Exercitiul multinational Platinum Lion 16.4, care se desfasoara in perioada 11-17 iulie, la Centrul de Instruire din Novo Selo, Bulgaria, anunta Statul Major al Forţelor Navale, intr-un comunicat.

Plutonul de la Babadag, comandant de locotenentul Cuprian TIT, executa exercitii tactice cu trageri de lupta, exercitii de lupta in localitate, misiuni de patrulare intr-o zona de operatii si exercitii de evacuare medicala impreuna cu militari din Bulgaria, Canada, Marea Britanie, Republica Moldova, SUA, Serbia si Ucraina.

In timpul instructiei, plutonul romanesc este integrat intr-o companie multinationala de infanterie, iar scenariul exercitiului se bazeaza pe o actiuni tipice unui teatru de operatii terestru.

Presedintele Klaus Iohannis, a declarat sambata, la finalul summitului NATO de la Varsovia, ca romania va avea o brigada multinationala a Aliantei, la care si-a anuntat contributia Polonia, cu o companie, si Bulgaria, cu un batalion.