Un inspector principal de penitenciar va ajunge coleg cu cei pe care ii supraveghea dupa ce a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita, trafic de influenta si constituire de grup infractional organizat, transmite Mediafax.

Magistratii Curtii de Apel Craiova au respins, luni, apelul declarat de inspectorul principal de penitenciar Andy Valentin Alexe la o decizie a Tribunalului Dolj, din decembrie 2015, care l-a condamnat la patru ani de inchisoare cu executare.

Andy Valentin Alexe, avand la data faptelor functia de ofiter coordonator agenti escorta in cadrul Penitenciarului de Maxima Siguranta Craiova, a fost prins, in octombrie 2013, luand mita 750 de euro de la sora unui detinut.

Ofiterii Serviciului Judetean Anticoruptie Dolj s-au sesizat inca din luna februarie 2013, cu privire la faptul ca in penitenciarul craiovean se introduceau frecvent telefoane mobile pentru detinuti, chiar cu sprijinul unor angajati ai unitatii.

Directia Generala Anticoruptie a comunicat ca, in urma cercetarilor efectuate, anchetatorii au aflat ca Andy Valentin Alexe era "ofiterul care coordona intreaga activitate, atat a detinutilor aflati in penitenciar prin intermediul telefoanelor pe care acestia le primisera in modul aratat mai sus, cat si a persoanelor din afara penitenciarului care il sprijineau in desfasurarea activitatilor infractionale, in acest sens apeland la sprijinul a doua persoane de incredere ce se ocupau cu colectarea aparatelor telefonice si a sumelor de bani pretinse". Ulterior, dosarul a fost declinat la DIICOT Craiova.

Pe 16 octombrie 2013, sora unui detinut incarcerat in Penitenciarul de Maxima Sigurnata Craiova s-a prezentat la sediul Serviciului Judetean Anticoruptie Dolj si a reclamat ca Alexe i-a cerut 600 de euro pentru a interveni la comisia din cadrul penitenciarului pentru schimbarea regimului de detentie al fratelui sau si inca 150 de euro pentru introducerea unui telefon mobil in celula acestuia. O saptamana mai tarziu, ofiterii anticoruptie au organizat prinderea in flagrant a inspectorului de la penitenciar.

Conform unei intelegeri anterioare, Andy Alexe s-a intalnit cu femeia intr-un local din Craiova, iar aceasta i-a inmanat 750 de euro si telefonul mobil. Anchetatorii l-au prins in fapt si l-au retinut atunci pentru 24 ore. A doua zi, ofiterul de penitenciar a fost arestat preventiv pentru luare de mita, trafic de influenta, introducerea de obiecte interzise la detinere in penitenciar, constituirea si sprijinirea unui grup infractional organizat. Acesta fost eliberat insa in aprilie 2014, la doua zile dupa ce dosarul sau a fost inregistrat la Tribunalul Dolj, fiind judecat sub control judiciar.

In decembrie anul trecut, magistratii instantei doljene l-au condamnat la patru ani de inchisoare cu executare. Andy Alexe a atacat decizia cu apel, pe care l-a pierdut insa luni. Sentinta Curtii de Apel Craiova este definitiva.

Reprezentantii Penitenciarului Craiova nu au putut fi contactati pana la ora transmiterii stirii pentru a confirma daca Andy Alexe mai este angajat al unitatii.