Un sofer care avea permisul de conducere suspendat si care a refuzat sa opreasca la semnalele politistilor rutieri a fost urmarit pe strazile din Brasov de mai multe echipaje si de un politist pe motocicleta, care l-a somat cu un pistol sa opreasca, informeaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, pe data de 8 iulie, in jurul orelor 17,40, un echipaj de politie care supraveghea traficul rutier pe raza orasului Rasnov a fost anuntat ca Doru Dobre, care avea permisul de conducere retinut, se deplasa cu un autoturism din directia Zarnesti spre Brasov. Echipajul de politie a plecat in urmarirea soferului si i-a solicitat acestuia sa opreasca autoturismul. Doru Dobre nu s-a conformat si a continuat drumul spre municipiul Brasov, motiv pentru care echipajul de politie a solicitat sprijin prin statie pentru oprirea autoturismului.

In aceste imprejurari, pe soseaua Cristianului, la intrarea in orasul Brasov, s-au format doua baraje, constituite din politisti din cadrul Politiei municipiului Brasov - Sectia 2 si Biroul Rutier. Acestora li s-a alaturat si un agent principal de politie, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, care conducea o motocicleta inscriptionata cu insemnele MAI.

Doru Dobre a reusit sa evite cele doua baraje, echipajele de politie pornind in urmarirea acestuia in incercarea de a-l opri in trafic. Totodata, politistul aflat pe motocicleta, in paralel cu autoturismul condus de Doru Dobre, l-a somat in mod regulamentar pe acesta sa opreasca, sens in care a indreptat pistolul din dotare asupra soferului. In acel moment, Doru Dobre a efectuat o manevra brusca cu autoturismul, la stanga, apropiindu-se la o distanta de cativa zeci de centimetri de motocicleta condusa de politist, incercand sa o acroseze, context in care agentul a fost nevoit sa se retraga pentru a evita coliziunea.

Dobre si-a redresat directia de mers, fiind in continuare urmarit de politistul pe motocicleta si un echipaj de politie din cadrul Biroului Rutier. Urmarirea autoturismului a continuat pe strada Carierei catre strada Lunga din Brasov, unde Doru Dobre a efectuat manevre de franare brusca si schimbare a directiei de mers pentru a nu putea fi depasit. In acest fel, soferul a reusit sa-si continue deplasarea, fara a putea fi oprit, pe traseul Biserica Romana "Avram Iancu" - Iuliu Maniu - Nicolae Iorga - Mihai Eminescu, unde a pus frana brusc.

Politistul a reusit sa-l blocheze cu motocicleta, insa Doru Dobre a incercat din nou sa puna autoturismul in miscare. Organele de politie l-au imobilizat, apoi l-au incatusat, ocazie cu care soferul l-a amenintat pe politistul de pe motocicleta ca il va calca cu masina in trafic.

Conducatorul auto a fost condus pentru recoltarea probelor biologice la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov, unde l-a amenintat din nou pe politist.

Dobre a fost retinut pentru 24 de ore, insa un magistrat de la Judecatoria Brasov a respins propunerea procurorilor de arestare preventiva a soferului, acesta fiind plasat in arest la domiciliu.