Dana Radu este profesoara de Matematica la Scoala Generala nr. 56 "Jose Marti" din Bucuresti si diriginte al clasei a VIII-a A. Anul acesta, cum era firesc, elevii ei au trecut prin primul lor examen de amploare, Evaluarea Nationala, iar mai mult de o treime din ei au luat nota 10 la testul de Matematica.

Scoala generala nr. 56 Jose MartiFoto: scoalajosemarti.ro

12 din cei 31 de elevi ai clasei ai VIII-a A, clasa de Matematica, au reusit sa obtina nota 10 "curat" la aceasta proba.

Elevii din clasa a VIII-a A povestesc ca au muncit mult la clasa si ca orele de Matematica au fost interactive, elevii iesind la tabla si raspunzand la intrebari. Iar cand fiecare elev participa la ora, invata mai repede si pleaca acasa cu informatiile mai bine asezate.

Unii dintre ei spun ca au fost motivati la ore sa iubeasca aceasta materie pe care, potrivit specializarii, au studiat-o intensiv.

"Doamna ne-a explicat tot ce trebuie sa stim. Am invatat cum sa redactam o problema, cum sa o rezolvam. A facut cu noi si performanta si lucruri de baza, asa am reusit. Am avut media 9 la matematica in clasa a VIII-a, dar asta nu m-a descurajat pentru ca stiam ca acest 9 al meu este de fapt un 10 plus in competitia deschisa. Ii multumesc mult pentru profesionalismul cu care ne-a inconjurat", a spus Marta Marinescu, una dintre elevele sale.

"Lucreaza foarte mult cu noi in clasa si cred ca asta este foarte important. E foarte interactiva ora, iesim foarte multi la tabla, trebuie sa raspundem foarte mult si, daca nu raspundem noi, ne pune ea. Asa ca fiecare participa la ora si invata mult mai repede", povesteste o alta eleva, Andreea Prigoreanu.

"Noi suntem clasa de Matematica din clasa a IV-a, mereu am fost o clasa care a invatat la matematica, nu a fost ceva special anul asta", spune Rebeca Varzaru, eleva in aceeasi clasa, precizand ca in ultimele 2 luni la clasa au lucrat exclusiv subiecte la matematica pe formatul celor de la examen, preocupandu-se si de redactare, inainte de asta concetrandu-se pe geometria in spatiu.

Pe site-ul scolii sunt trecute rezultatele obtinute de elevii institutiei de invatamant la olimpiade iar numele profesoarei apare adesea pe langa cel al elevilor care au particpat si au plecat cu diplome de la diferitele concursuri scolare de matematica.

Dana Radu, alaturi de alti profesori cu rezultate similare, demonstreaza ca se poate face performanta si in sistemul public de invatamant.