Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) din Tulcea a inregistrat, luni, o sesizare primita din partea unui absolvent de clasa a XII-a privind o posibila greseala de barem aparuta la proba Filosofie a primei sesiuni a examenului de bacalaureat din acest an, informeaza Agerpres.

Rezultate exameneFoto: Agerpres

"Cunoscand acum sesizarea, am sa port o discutie pe tema acesteia cu reprezentantii Centrului national de evaluare si examinare. Nu ma pot antepronunta, dar in asemenea, situatii, cand sunt dubii cu privire la unele bareme, se pot depune contestatii", a declarat, pentru Agerpres, inspectorul general al ISJ, Mihai Stroie.

El a amintit totodata ca, in urma unor sesizari, toate inspectoratele din tara au fost notificate de autoritatile nationale de resort pentru modificarea baremului anuntat initial pentru rezolvarea unui exercitiu de la proba Fizica a examenului de bacalaureat din acest an.

"In ceea ce priveste proba Filosofie, nu am primit nicio notificare", a precizat inspectorul general al ISJ.

Sesizarea primita de ISJ vizeaza punctajul acordat pentru raspunsul la intrebarea numarul 8 al primului subiect din proba Filosofie a examenului de bacalaureat si este semnata de Ioan Suhov, absolvent al Colegiului "Spiru Haret" din municipiu, clasat pe locul al V-lea la Olimpiada Nationala de profil.

"Odata publicat baremul, am constatat ca intrebarea numarul 8 de la Subiectul I (...) a fost considerata ca avand drept rezultat raspunsul B, in timp ce raspunsul ales de mine fusese A. (...) Manualul de Filosofie Tip B (profil uman), publicat la editura Corint si aprobat de Ministerul Educatiei Nationale, precizeaza ca raspunsul A este cel corect", arata Ioan Suhov intr-o adresa.

Tanarul explica pe larg in adresa raspunsul corect, prezinta argumentele profesorilor si cele mentionate in manualele aprobate de minister, iar la final se arata nemultumit de greseala profesorilor care au intocmit baremul.

"Desi poate parea neinsemnat - doar o treime de punct (0,3 din 10), nedreptatea comisa este prezenta", se mai mentioneaza in sursa citata.

Ioan Suhov doreste sa-si continue studiile la o facultate de filosofie, iar in acest context greseala de barem de la proba de Filosofie a Bacalaureatului, in opinia sa, ar fi un "inceput de drum cu regret".

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat din acest an vor fi facute publice marti, contestatiile putand fi depuse la sediul ISJ in intervalul orar 16,00-20,00.