Persoanele care detin constructii si amenajari ce functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu sunt obligate sa obtina acest act pana cel tarziu la 31 decembrie 2016, informeaza Biroul de presa al ISU Bucuresti, potrivit Agerpres.

ISU Bucuresti IlfovFoto: Facebook/ ISU Bucuresti Ilfov

Potrivit sursei citate, obligatiile pentru obtinerea autorizatiei revin beneficiarilor investitiei sau persoanelor fizice/juridice care finanteaza si realizeaza investitii noi sau interventii la constructiile existente.

Pana la data obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu, raspunderea pentru functionarea constructiilor si amenajarilor din punct de vedere al asigurarii cerintei de securitate la incendiu revine exclusiv beneficiarilor investitiilor.

ISU Bucuresti anunta ca, din 1 ianuarie 2017, functionarea constructiilor si amenajarilor fara a se detine autorizatia de incendiu se sanctioneaza conform Legii 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, cu modificarile ulterioare.

Amenzile nu se vor aplica pana la 31 decembrie 2016, dar din luna ianuarie a anului viitor sanctiunile vor fi cuprinse intre 20.000 si 50.000 de lei.