Dacian Ciolos l-a desemnat pe ambasadorul Mihnea Constantinescu, reprezentant special in Ministerul Afacerilor Externe, drept coordonator cu insarcinari speciale pentru securitate energetica, decizia premierului fiind publicata vineri in Monitorul Oficial, informeaza News.ro.

Mihnea Constantinescu (foto arhiva)Foto: Agerpres

Numirea lui Mihnea Constantinescu in acest post survine in urma unui memorandum din 17 mai al Ministerului Economiei despre "Coordonarea activitatilor privind participarea Romaniei la proiectele regionale din domeniul energetic".

Mihnea Constantinescu a fost asistent personal al fostului premier Petre Roman (1990-1991), ajungand apoi director de cabinet al premierului Stolojan si purtator de cuvant al acestui (1991-1992). In guvernul lui Nicolae Vacaroiu (1992-1996) a fost director de cabinet al acestui si apoi ministru de stat pentru reforma economica.

In 1998 devine diplomat, dar se reintoarce la Guvern in 2004 cand devine sef de cabinet al lui Adrian Nastase. Timp de trei ani (2005-2008) a indeplinit aceeasi functie, dar pentru premierul Calin Popescu-Tariceanu. In 2008 devine ambasador cu insarcinari speciale in Ministerul de Externe. In aceasta calitate, a fost numit, in 2012, de catre premierul Mihai-Razvan Ungureanu drept presedinte al Comisiei interministeriale de negociere pentru recuperarea creantelor Rompetrol.