O cherhana de pe Plaja Vadu, situata la aproximativ 45 km nord de Constanta, pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), a ars in totalitate vineri, in urma unui incendiu spontan, a carui cauza nu a fost stabilita inca de catre pompieri, potrivit Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta (IJSU) 'Dobrogea', Anca Chirita, amplasamentul ce deservea un punct pescaresc la Marea Neagra, era o constructie usoara sezoniera, din scandura acoperita cu stuf si cu podea de lemn, care a ars in totalitate. In spatiul incendiat erau depozitate cinci butelii incarcate cu propan, unul dintre recipiente explodand din cauza dilatarii gazului, dar fara a provoca victime omenesti, potrivit sursei citate.

Pentru stingerea incendiului au intervenit doua autospeciale cu echipaj complet sub comanda inspectorului-sef ISU Constanta.

In anul 2015, in aceeasi zona, un incendiu ce a fost propagat de vegetatia uscata, a distrus doua cherhanale si 420 de hectare de flora spontana cu habitaturi de pasari si animale ocrotite, din cadrul ARBDD.