Capitania Zonala Tulcea a inchis, joi dimineata, traficul navelor pe canalul Sulina, dupa ce in noaptea de miercuri spre joi, in zona Maliuc-Ilganii de Sus, a fost observat un corp metalic asemanator cu o mina marina, informeaza Agerpres.

Canalul SulinaFoto: Agerpres

Decizia Capitaniei Zonale Tulcea, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Delta, Angela Tulceanu, a fost luata pentru a preveni un pericol, in timpul noptii trecute obiectul fiind monitorizat de o echipa de specialisti pirotehnisti a inspectoratului.

'Pentru verificarea zonei si identificarea obiectului, am solicitat sprijin din partea Unitatii Speciale de Interventii Ciolpani si a unui echipaj de scafandri din Constanta', a precizat pentru AGERPRES Tulceanu.

La randul sau, directorul general al societatii Navrom Delta SA, Nicolae Chichi, a precizat ca nava de pasageri care era programata sa plece joi dimineata din Sulina cu destinatia Tulcea si-a amanat cursa.

'Este o presiune fantastica din partea tulcenilor din Sulina, cu atat mai mult cu cat la ora 13,30 mai avem o nava care trebuie sa efectueze aceasta cursa', a declarat directorul Chichi.

In aceasta dimineata, membrii Comandamentului Judetean pentru Situatii de Urgenta s-au intrunit intr-o sedinta la Prefectura pentru a analiza situatia.

Aceasta este prima alerta de o asemenea anvergura inregistrata in ultimii ani pe canalul maritim Sulina.