Politistii din Alba efectueaza, joi dimineata, 12 perchezitii in Alba (5) si Cluj (7) la persoane banuite de contrabanda si detinere ilegala de tigarete prin care ar fi cauzat un prejudiciu bugetului de stat de 17.000 de lei, potrivit unui comunicat transmis Agerpres de catre Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ).

Vor fi puse in executare 7 mandate de aducere, persoanele depistate urmand sa fie conduse la sediul IPJ Alba, pentru audieri, mentioneaza sursa citata.

Din cercetari a reiesit ca, incepand cu septembrie 2015, 5 barbati si 2 femei, cu varste cuprinse intre 29 si 63 de ani, din judetele Alba si Cluj, ar fi colectat, detinut, transportat, depozitat si comercializat tigarete de contrabanda. Bunurile accizabile ar fi fost valorificate pe raza judetelor Alba si Cluj, de la domiciliile celor in cauza si prin intermediul unor firme controlate de acestia, precum si in piete si targuri.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 17.000 de lei.

Cercetarile sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Aiud, sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si detinerea in afara antrepozitului fiscal a peste 10.000 de tigarete.

La actiune participa si politisti ai IPJ Cluj. Activitatea beneficiaza de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si al Departamentului de Informatii si Protectie Interna.