Cine va beneficia de ridicarea vizelor pentru Canada. Razvan Dupleac, consultant in imigratie din Montreal: In prima faza, numai cei care au avut o viza in ultimii zece ani si cei care au viza de SUA
"Cei care au avut in ultimii zece ai o viza de Canada care mai e valida sau a expirat sau cei cu o viza valida de SUA vor avea nevoie de o simpla autorizatie electronica de voiaj, care se obtine de pe site-ul guvernului Canadei in cinci minute si costa 7 dolari", afirma consultantul in imigratie. Razvan Dupleac sustine insa ca au aparut insa probleme in semnarea tratatului de liber schimb cu UE dupa Brexit si ca exista riscul ca acesta sa nu fie semnat pana nu se lamureste viitorul Marii Britanii.
Chiar daca vizele pentru romani si bulgari vor fi ridicate in perioada urmatoare, in prima faza nu vor putea beneficia de aceasta masura decat categoriile de persoane enuntate mai sus, in rest toti ceilalti trebuie sa aplice pentru o viza la fel ca pana acum. "Intr-un viitor si mai indepartat, nu se stie cand, s-ar putea ca vizele sa se ridice pentru toti", este de parere Dupleac.
Consultantul in imigrari, care este si director al publicatiei Zigzag romano-canadian, spune ca informatiile referitoare la categoriile de persoane care vor beneficia de ridicarea vizelor au fost conformirmate recent de oficiali ai guvernului canadian din departamentul de imigrari.
In ce priveste riscul cresterii imigratiei ilegale in cazul in care Canada va ridica vizele pentru romani si bulgari in perioada urmatoare, Razvan Dupleac sustine ca autoritatile canadiene au luat deja masuri dupa ce au ridicat vizele pentru unguri si mexicani. De pilda, sustine consultantul in imigrari, procedura de azil s-a schimbat. "Este foarte complexa, nu mai dau atatea facilitati ca pe vremuri. Nu mai dau permise de munca", explica Dupleac. Pe de alta parte, consultantul sustine ca autoritatile canadiene vor putea oricand introduce la loc vizele cum au procedat in cazul mexicanilor.
"Premierul Canadei a anuntat ca se vor ridica din nou vizele cu Mexicul de la 1 decembrie tot in baza unor intelegeri politico-economice, dar le-au spus la fel: daca avem probleme ridicam vizile inapoi cum s-a mai intamplat in trecut", sustine Dupleac. Acesta nu se delcara ingrijorat nici in privinta romanilor tentati sa vina pentru munca la negru deoarece, sustine el, in aceasta prima faza vor putea calatori in Canada fara viza doar cei care au fost deja verificati.
Mai exista apoi si problema pretului biletelor de avion pentru Canada, mai mari deca pentru calatoriile in UE de pilda. Astfel, un pret de avion dus intors, in functie de companie si durata escalei, pleaca de la cateva sute si poate ajunge la mult peste o mie de euro.
Potrivit presei canadiene, saptamana viitoare, ministrul pentru Imigratie John McCallum se va deplasa la Bruxelles pentru a rezolva chestiunea vizelor impuse celor doua tari.
Informatia vine dupa ce Comisia Europeana a consimtit marti sa ceara avizul parlamentelor nationale din UE pentru adoptarea tratatului de liber-schimb UE-Canada. Acest lucru inseamna ca fiecare parlament national ar putea sa respinga acest acord.
Comisia Europeana si statele membre ale UE au ca obiectiv semnarea acestui acord la finele lui octombrie, in cadrul unui summit la care este invitat si Justin Trudeau.
In aprilie, UE a acordat Canadei si Statelor Unite trei luni pentru a aplica regimul de reciprocitate al vizelor amenintand ca, in caz contrar, ar putea impune vize pentru cetatenii canadieni si americani.
Cotidianul canadian noteaza ca nu este clar daca UE va pune in practica aceasta amenintare, avand in vedere potentialele consecinte economice. Dar, chiar daca nu li se vor impune vize, canadienii risca un veto asupra acordului de liber schimb.
Conform rezultatelor partiale ale recensamantului populatiei Canadei, realizat in anul 2011, numarul cetatenilor canadieni si al rezidentilor permanenti originari din Romania se ridica la 204.625. Din totalul celor 204.625 de persoane declarate de origine etnica romana in 2011, 82.995 au origine etnica unica, iar 121.635, origine etnica multipla.
Distributia geografica pe provincii releva faptul ca majoritatea originarilor din Romania s-au stabilit in Ontario (41,59%) si Quebec (20,33%), datorita dezvoltarii economice a celei dintai, respectiv facilitatilor oferite imigrantilor francofoni de catre cea de-a doua.
Citeste mai multe despre europa ue vize canada acord de liber schimb


2) Nu mai dați interviuri cu acești consultanți în imigrație. Sunt niște escroci, avocați care chipurile te învață ce sa faci pentru a obține o viza de imigrant. In realitate mai mult te încurca. Nu te ajuta cu nimic. Doar te taxează cu mii de dolari. Niste smecheri ce profita de naivitatea unora.
3) Canada este o mare păcăleala. Nu ai ce cauta în aceasta tara. Vezi situl de aici:
http://www.emigrarecanada.altervista.org/index.html
La fel si canadienii, vor sa "ridice vizele" fara sa ridice vizele si eventual sa exploateze cu 0.01% redeventa aurul in Rosia Montana.
Un raspuns barbatesc ar fi veto si asigurarea acelorasi conditii pentru cetatenii canadieni pentru tot UE. Doar cei care au avut vize de UE.
Dar n-o sa fie asa, ca sunt altii mai egali decat noi! Si uite de-aia ii apuca pe cehi referendumul (desi in cazul de fata ei nu sunt afectati e vorba de impartirea in cetateni UE de doua ranguri : oameni si suboameni)
O atitudine nazista, la fel ca a UK si a US.
Daca romanii incep sa comita infractiuni sau sa se piarda, se vor reintroduce vizele imediat. Si nici un european nu va putea spune ca e discriminare.
Ca nu primesc tiganii, jemenarii, aurolacii si trantorii ce ne trag in jos ca natie, care-i problema????
Dar presupun ca e doar cazul meu particular.
Iar la americani, unde e mai stric a durat in jur de 3 minute interviul, 3-4 intrebari.
Deci da, @rov are dreptate.
Si comparand cazul meu cu al colegului neamt (cu care am calatorit) as putea spune ca al meu a fost unul mai fericit intrucat cetateanul de la aeroport (Boston) nu m-a mai frecat atat de mult la medolie, tratament de care colegul neamt nu a scapat.
Precizez ca ne duceam amndoi pentru un stagiu de scoala (2 luni) plus vreo 2 conferinte si niciunul din noi nu dadea semne ca ar vrea sa si ramana pe acolo.
Este irelevant ca am stat la interviu "efectiv" 5 minute (aveam toate hartiile pregatite de nemti deja, pentru cazare, bani de cheltuiala orice) ...atata timp cat eu am pierdut fizic o zi doar ca sa ajung la "amarutul" ala de interviu de 5 minute si asta pentru 2 conferinte amarate plus un mini stagiu unde ram invitat sa tin niste cursuri de vara.
Aberant.
Problema mea cu aceste vize este una de principiu...vrei sa fii partener cu mine sa iti faci piata de desfacere, primul lucr pe care ar trebui sa il faci e sa incepi sa respecti respectivii cetateni , chiar daca tu ii consideri de mana a treia....
In fond, in prinvinta CETA, Canada are nevoie de Romania si nu Romania de Canada.
Asa imi spune mie logica.
Si da, daca canadienii nu renunta la "fumuri", mi-as dori sa aud un mare veto si din partea Romaniei (deja stiu o tara care, mai mult ca sigur ca vota NU).
Ca sa revin la comentariul original insa, la canadieni nu am fost deloc la interviu, chiar nu am pierdut deloc timp.
PS. Am cunoscut personal romani care se ocupa cu furaciunile si care se ofereau sa iti "procure" cam orice, de la laptopuri la frigidere, de la blugi la masini. Spuneai ce vrei, si asteptai pana ce se descurcau sa "obtina" marfa. Dupa o vreme, primeai marfa si dadeai banii, cam o treime.... o jumatate din pretul de pe piata. Asa spuneau ei. Nu am apelat niciodata la aceste grupuri, dar i-am cunoscut pe unii care au facut-o, si au fost multumiti de "servicii".
Dar acestia sunt putini, o mica minoritate. Deocamdata.
Canada are doar 10% din atractivitatea Marii Britanii pt romani, iar UK are doar 10% din atractivitatea Italiei sau Spaniei. La romanul de rand ii place soarele, marea si caldura. In Canada merg inginerii frustrati de politicienii romani, la care le place frigul. Cine a vrut sa mearga a mers. Ani la rand au fost disperati dupa vorbitori de franceza, sa populeze Quebecul.
In 2011 eram 205000 romani....cam multi sa fie toti ingineri. Si tot FYI, in BC e caldut, sunt vii, pierzici, ciresi, etc.
Personal, prefer de o mie de ori situatia mea actuala decat Canada.
Este ca la atentate: cand unul se detoneaza omoara 20 de oameni si afecteaza astfel 40 de familii. Iar de detonat se detoneaza o singura data.
Cand unul fura portofele fura 100 de portofele pe zi, afecteaza 200 de familii si maine o va face din nou.
Deci romanii nu comit atentate insa sunt mult mai vizibili.
sa terminam odata cu discriminarea cetatenilor UE.
Auzi la ei !!! Doar pentru cei care au mai avut viza sau cei cu viza SUA. Adica nu ne dati vize.
O-m fi noi mai tarani, dar prosti nu suntem.
Eu o sa-i scriu parlamentarului care ma reprezinta sa nu voteze acordul cu Canada decat daca beneficiem fix de aceleasi conditii ca orice francez sau spaniol.
Cgiar asa idioti ne cred canadienii ?
As fi inteles atitudinea Canadei daca nu cerera nimic de la UE dar asa...tu ceri acord de liber schimb dar stai ca unii is "mai egali decat altii".
Cat de lipsit de logica poti sa fii sa gandesti astfel?????
Altfel se impun demisiile domniilor lor.
articolul pare scris de cei de la evz,ambiguu si stufos...
amuzanta si atitudinea infantila a cohortelor de romani din canada ca de obicei:)
canada vrea acord economic,scoate vizele,altfel obtine veto la acordul de liber schimb.exact ca cei din uk,vrem sa iesim dar punem noi conditii doar ca astia vor sa intre si sa puna ei conditii.
cum au spus germanii, nu poti fi pe jumatate gravida:)....ciolos a zis-o clar,dar mai frumos.
Canada si SUA se vor un fel de Marea Britanie care are nevoie de piata, dar nu accepta circulatia persoanelor, ce sa mai zicem de circulatia fortei de munca....
Asadar coruptia a fost din ai nostri. Daca eu imi vand casa pe un leu si tu o cumperi, aia inseamna ca tu esti hot? Nu. Inseamna ca eu sunt tampit.