Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au admis, miercuri, contestatia formulata de Sebastian Vladescu in dosarul Rompetrol 2 si au dispus sa fie ridicat partial sechestrul asigurator instituit de DIICOT, mai exact pe suma necesara pentru plata unei rate la banca, transmite Mediafax.

Sebastian Vladescu (foto arhiva)Foto: Agerpres

"Desfiinteaza, in parte, ordonanta atacata, numai in ceea ce priveste dispozitia de instituire a masurii asiguratorii a sechestrului asupra sumei necesara achitarii ratei lunare aferente contractului de credit pentru nevoi personale nr......incheiat cu CEC Bank S.A. si, in consecinta: Dispune ridicarea partiala a masurii asiguratorii a sechestrului asupra sumelor de bani aflate cu care va fi alimentat contul bancar nr. ....., deschis la CEC Bank S.A. pe numele suspectului Vladescu Sebastian Teodor Gheorghe, in limita sumei ce reprezinta contravaloarea ratei lunare stabilita prin contractul de credit pentru nevoi personale nr. .......incheiat cu aceasta banca", se arata in decizia de miercuri a ICCJ.

Practic, judecatorii au admis contestatia formulata de fostul ministru, hotararea de miercuri fiind definitiva.

DIICOT a inceput urmarirea penala fata de fostii ministri Sebastian Vladescu, Mihai Tanasescu, Dan Ioan Popescu si Gheorghe Pogea , instituind sechestru asigurator pe bunurile acestora, pe 17 iunie. Cei patru sunt cercetati pentru constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare in dosarul Rompetrol 2.

Marti, tot la ICCJ, judecatorii au respins cererea de ridicare a schestrului asigurator in cazul lui Mihai Tanasescu.