Tribunalul Ramnicu Valcea l-a validat, miercuri, pe Mircia Gutau, castigatorul alegerilor din 5 iunie, drept primar al municipiului resedinta de judet, transmite Agerpres.

Mircia Gutau (foto arhiva)Foto: Agerpres

Decizia Tribunalului vine dupa ce, in prima instanta, Judecatoria din Ramnicu Valcea invalidase candidatura acestuia pe motiv ca "nu existase o hotarare judecatoreasca privind reabilitarea acestuia dupa ispasirea pedepsei cu inchisoarea".

Mircia Gutau a fost ales primar al municipiului Ramnicu Valcea la alegerile din 5 iunie 2016, din partea Partidului Ecologist Roman, cu voturile a 45% din cetatenii prezenti la vot. Saptamana trecuta Judecatoria Ramnicu Valcea a decis invalidarea alegerii acestuia, "pentru neindeplinirea conditiei de eligibilitate constand in inexistenta unei hotarari judecatoresti definitive prin care s-a aplicat interdictia exercitarii dreptului de a fi ales".

Gutau a fost primar al Ramnicului din partea PDL intre anii 2004 - 2010, acesta fiind condamnat definitiv la inchisoare in doua dosare de coruptie.

In motivarea hotararii Judecatoriei Ramnicu Valcea, publicata luni, se afirma ca "Nu exista nicio dovada ca infractorul astfel condamnat ar fi fost reabilitat din aceste condamnari. De altfel, avand in vedere ultima condamnare, nici nu ar fi putut fi reabilitat avand in vedere faptul ca ultima condamnare a fost dispusa in anul 2014, iar termenul de reabilitare judecatoreasca, iar nu de drept, stabilit de lege in cazul de fata este de 4 ani si se calculeaza de la data ultimei condamnari, potrivit art. 166 alin. 1 lit. a din Codul penal".