Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a declarat marti, in cea de-a doua zi a Forumului Administratiei Publice Locale, ca "procedura prin care stabilim indemnizatiile si prestatiile trebuie schimbata", deoarece exista situatii paradoxale: "Interesul este de a putea avea o imagine asupra platilor. As vrea sa ridic alta problema: vreau sa intelegem ca procedura prin care stabilim indemnizatiile si prestatiile trebuie schimbata. Avem 5,4 milioane persoane care primesc indemnizatii si beneficii. Avem situatii paradoxale: persoane nevazatoare care au permis de conducere", spune Dragos Pislaru, citat de Mediafax.

Dragos PislaruFoto: Agerpres

Dragos Pislaru a aratat ca Agentiile Judetene de Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) fac doar un control de documente in ceea ce priveste potentialii beneficiari de indemnizatii sau prestatii sociale si ca cel mai important rol in filtrarea corecta a acestora il au primariile: "In acest moment, AJPIS-urile au o situatie paradoxala, in sensul ca ele primesc dosarele de la dumneavoastra, de la primarii. Dosarele vin si, practic, AJPIS face doar un control de documente, dumneavoastra sunteti cu controlul primar si acesta e lucrul pe care trebuie sa il imbunatatim si sa il schimbam, tot programul legat de serviciile sociale integrate, in care sa avem asistent social, asistent medical, consilieri scolari in comunitati. Incepem de la cele marginalizate, pleaca de la ideea sa stim cu adevarat vulnerabilitatile oamenilor. Dupa ce ca nu avem bani, cei pe care ii avem ii cheltuim prost", a mai precizat ministrul Muncii.

El le-a mai spus alesilor locali prezenti la Forum ca "administratia centrala si administratia locala sunt in aceeasi echipa si daca vom economisi bani la beneficii, vor exista bani la alte lucruri. Acesta este un mesaj important si da, vor fi eforturi in urmatoarele sase luni pe partea legata de prestatii si plati, vom incerca sa punem ordine, sa avem interoperabilitatea bazelor de date pentru a putea face verificarile, dar trebuie sa lucram impreuna. Este singura cale."