Inspectorii Comisariatului pentru Protectia Consumatorului Covasna, care efectueaza in perioada vacantei de vara controale in taberele din judet, au descoperit nereguli la o tabara organizata in satul Chiurus, langa statiunea Covasna, informeaza Agerpres.

Comisarul sef-adjunct Mircea Diacon a declarat marti ca in tabara erau cazati 33 de copii, elevi in clasele I-IV la Liceul 'Korosi Csoma Sandor' din orasul Covasna, iar in urma controlului s-a constatat ca a fost organizata de doua invatatoare de la aceasta unitate de invatamant, fara a avea aprobare din partea conducerii institutiei.

De asemenea, s-a constatat ca elevii nu detineau adeverinte medicale care sa ateste starea lor de sanatate, nu era asigurat numarul necesar de insotitori pentru grup, iar operatorul economic unde s-a organizat tabara nu detinea autorizatiile necesare pentru activitati de cazare si prepararea hranei.

'Pentru asigurarea securitatii elevilor, cadrele didactice organizatoare trebuiau sa asigure cate un insotitor pentru fiecare zece elevi participanti, iar la 33 de elevi erau doar doua cadre didactice. De asemenea, trebuiau sa sesizeze autoritatile competente, Politie, Protectia consumatorilor, Directia de Sanatate Publica, Directia Sanitar Veterinara si Siguranta Alimentelor, cu privire la toate aspectele care tin de siguranta si protectia participantilor la activitatile organizate in tabara', a declarat Mircea Diacon.

Drept urmare, reprezentantii Protectiei Consumatorului au instiintat Inspectoratul Scolar Judetean Covasna si au sanctionat contraventional operatorul economic.

'Si in acest an vom verifica taberele, targurile si alte eventuale evenimente care au loc in judetul Covasna pe perioada de vara (...) si atragem atentia organizatorilor ca aceste evenimente sa se desfasoare numai dupa ce au obtinut autorizatiile legale necesare si s-au informat ca operatorii economici contractanti detin autorizatiile legale necesare', a mai spus Mircea Diacon.