Presedintele Klaus Iohannis, membrii Guvernului, liderii partidelor politice, reprezentantii mediului de afaceri, ai sindicatelor se intalnesc marti pentru a discuta strategia de dezvoltare economica pe care actualul Guvern vrea sa o promoveze spre consultare, anunta Agerpres. "Vorbim despre foarte multe lucruri, dar cand vorbim despre comunitati locale, primul lucru care va intereseaza este dezvoltarea economica, locurile de munca si, implicit, veniturile care se pot obtine din aceasta dezvoltare economica", a declarat vicepremierul Costin Borc, luni, la Forumul Administratiei Publice Locale, unde de altfel a si anuntat aceasta dezbatere.

Potrivit acestuia, necesitatea unei astfel de strategii este evidentiata de disparitatile consistente de dezvoltare intre regiunile tarii: "Una dintre cauzele care ne-au facut sa ne gandim la elaborarea unei strategii este falia foarte mare intre zone geografice din tara, intre rural si urban, intre zone mai dezvoltate si mai putin dezvoltate. Sunt zone in care nu gasim forta de munca pregatita pentru investitori si zone cu somaj ridicat unde nu avem investitii, si din cauza calitatii infrastructurii si nu numai", a subliniat vicepremierul.

In plus, Costin Borc sustine ca trebuie dezvoltata capacitatea de a se produce oriunde in Romania: "In momentul in care vom crea conditiile ca un intreprinzator, oricat de mic, sa poata deschide o unitate de productie, o fabricuta intr-o localitate mica din Romania, sau cand un investitor strain poate veni oriunde in Romania, o vom face prin crearea unor conditii absolut necesare pentru ca acest lucru sa se intample. Si asta inseamna calitatea fortei de munca, accesul la educatie - la invatamant dual, la invatamant profesional, reducerea abandonului scolar - si acces la o retea de sanatate oriunde in Romania. Deci, in momentul in care vom putea sa cream conditii de educatie, sanatate, de infrastructura, conditii pentru o administratie mai supla pentru cetatean, in momentul in care vom reusi sa facem o astfel de dezvoltare, calitatea vietii peste tot in Romania va creste", a mai aratat Costin Borc.