Rata de participare la proba scrisa de limba si literatura romana din cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea iunie - iulie, a fost de 96,12%, iar 70 de candidati au fost eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda, informeaza Ministerul Educatiei, potrivit Agerpres.

"Mai exact, dintre cei 123.958 de candidati inscrisi pentru sustinerea acestei probe, s-au prezentat 119.147 de candidati. Au absentat 4.741 de de candidati, iar 70 au fost eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda. Facem precizarea ca alti 13.380 de candidati si-au echivalat proba cu note obtinute in sesiuni anterioare si recunoscute in aceasta sesiune, potrivit procedurilor in vigoare", precizeaza MENCS.

Sesiunea curenta va continua marti cu proba de limba si literatura materna. Miercuri, se va desfasura proba obligatorie a profilului in timp ce vineri, 8 iulie, este programat ultimul test scris, proba la alegere a profilului si specializarii.

Afisarea primelor rezultate este prevazuta pentru data de 12 iulie (pana la ora 16,00), iar in aceeasi zi, vor putea fi depuse contestatiile, in intervalul orar 16,00-20,00. Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 16 iulie.