Marti, vremea va fi in general frumoasa. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare, insa, doar pe arii restranse vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in zona Carpatilor Meridionali si Orientali, in Oltenia, Transilvania, nordul Munteniei, iar in a doua parte a noptii posibil si in nordul Crisanei si in Maramures, informeaza Mediafax.

Vreme calduroasaFoto: MorgueFile.com

Valorile termice vor fi, in multe zone, usor mai scazute decat mediile climatologice specifice acestei perioade. Temperaturile maxime se vor incadra intre 22 si 30 de grade, iar cele minime intre 8 grade in depresiuni si 21 de grade pe litoral.

La Bucuresti, vremea va fi predominant frumoasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari la inceputul intervalului. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 27...28 de grade, iar cea minima de 14...16 grade.

Miercuri, valorile termice vor fi in crestere, in majoritatea regiunilor, dar cu precadere in cele sudice si de sud-est, unde local vremea va deveni calduroasa. Instabilitatea atmosferica, ce se va manifesta prin innorari, temporar accentuate, averse si cu caracter torential, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, va cuprinde treptat, mai ales din a doua parte a zilei, vestul, nordul si centrul tarii, precum si zonele montane.

In restul teritoriului, astfel de fenomene vor fi pe arii mai restranse, noaptea. Se vor inregistra cantitati de apa mai insemnate si izolat va cadea grindina. Temperaturile maxime se vor incadra intre 25 si 33 de grade, cu cele mai ridicate valori in Lunca Dunarii, unde vor crea din nou disconfort. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 11 si 21 de grade.