Un incendiu a izbucnit duminica seara la Penitenciarul Rahova, dupa ce un detinut a dat foc celulei in care se afla.

UPDATE 13.04 Politia a demarat cercetari pentru distrugere calificata, dupa ce un detinut a dat foc celulei in care se afla la penitenciarul Rahova, informeaza biroul de presa al Politiei Capitalei. Sectia 19 a terminat cercetarea la fata locului, urmand sa fie stabilite cauzele si conditiile in care s-a produs evenimentul.

Purtatorul de cuvant al Penitenciarului Rahova, Gabriela Livadariu, a declarat pentru Agerpres ca, duminica seara, in jurul orei 21,50, un detinut a dat foc celulei in care se afla singur. Incendiul a fost stins de catre angajatii penitenciarului, iar 67 de detinuti din celulele invecinate au fost evacuati.

Detinutul respectiv era cazat singur in celula, se afla in tranzit la Penitenciarul Rahova si urma sa fie transferat in doua zile la alt centru. El a fost internat de urgenta intr-un spital civil si nu prezinta probleme mari de sanatate.

Gabriela Livadariu a mai spus ca 11 angajati ai penitenciarului care au intervenit pentru stingerea incendiului au avut nevoie de ingrijiri medicale.