Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a anuntat duminica, cu prilejul unei ceremonii organizate de Ziua Justitiei, ca Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) este functionala si va imparti sediul cu Directia Nationala Anticoruptie. Ambele institutii, care impart in prezent sediul de pe strada Walter Maracineanu, urmeaza sa isi mute sediul la hotelul Triumf din Bucuresti, "intr-un viitor mediu spre lung, pentru ca acolo sunt necesare alte investitii", a explicat Raluca Pruna.

Raluca PrunaFoto: Agerpres

"Deocamdata, vom imparti un sediu cu DNA, in Walter Maracineanu si, dupa cum stiti, s-a adoptat o ordonanta de urgenta prin care hotelul Triumf va fi dat Directiei Nationale Anticoruptie, dar si acestei Agentii. Deci, sediul, intr-un viitor mediu spre lung, va fi acolo, pentru ca acolo sunt necesare alte investitii", a afirmat duminica Raluca Pruna, citata de Agerpres.

In prezent, cele doua institutii impart sediul de pe strada Walter Maracineanu.

Raluca Pruna a dat asigurari ca Agentia Nationala a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) este functionala si a fost numit si un director - Cornel Calinescu, fost director in Ministerul Justitiei.

Prezenta duminica la ceremonia organizata la Curtea de Apel Bucuresti, cu ocazia Zilei Justitiei, ministrul Raluca Pruna a precizat ca ANABI functioneaza la acest moment alaturi de o parte din DNA, intr-o cladire din strada Valter Maracineanu din Bucuresti, urmand ca sediul institutiei sa fie mutat la Hotelul Triumf din bulvardul Kiseleff, potrivit Mediafax.

"Deocamdata vom imparti un sediu cu DNA-ul in strada Walter Maracineanu. Stiti ca s-a adoptat o ordonanta de urgenta prin care hotelul Triumf va fi dat Directiei Nationale Anticoruptie, dar si acestei agentii. Intr-un viitor, mediu spre lung, vom fi acolo, acolo sunt necesare investitii. Vreau sa asigur pe toata lumea ca Agentia este functionala, suntem intr-un calendar, facem inventarul bunurilor indisponibilizate, nu avem nici un fel de intarziere. Nu mi-a fost deloc usor ca ministru, am cautat din luna ianuarie un sediu. Important este ca l-am gasit, nu unde este ", a explicat Raluca Pruna.