Muzicianul Zoli Toth si alte 14 persoane participa sambata dimineata la Swimathon Bucuresti pentru a strange fonduri si a ajuta cel putin 30 de copii aflati in pericol de abandon sa ramana alaturi de familiile lor. Potrivit unui comunicat al Fundatiei Hope and Homes for Children Romania (HHC Romania), citat de Agerpres, evenimentul se desfasoara la bazinul olimpic "Anatol Grintescu" de la Clubul Sportiv Dinamo.

Zoli Toth inoata pentru copiii vulnerabili, incercand sa stranga suma de 15.000 de lei impreuna cu ceilalti membri ai echipelor HHC Romania. Alaturi de acestia vor inota alti sustinatori ai fundatiei, dar si angajati ai companiei UPC Romania, se arata in comunicat.

Fiecare echipa, formata din 5 inotatori, va avea la dispozitie 50 de minute pentru a parcurge cat mai multe lungimi de bazin. De asemenea, fiecare participant va incerca sa inoate cat mai mult, dar si sa contribuie la strangerea sumei propuse.

"Cele trei echipe de inotatori - Team Hope 1, Team Hope 2 si UPC Romania for Hope - sunt formate din oameni inimosi si generosi care vor sa contribuie, prin gestul lor, la o viata mai buna pentru familiile si copiii vulnerabili din programele Hope and Homes for Children din Bucuresti", se arata in comunicat.

In Team Hope 1 vor inota Zoli Toth, Dorel Nita, Claudiu Hategan, Igor Postovanu si Constantin Viscreanu. Team Hope 2 este formata din Meda Micsunescu, Alexandru Dina, Mihai Lazar, Paul Olteanu si Cristi Zama. Din UPC Romania for Hope fac parte Ioana Vasile, Edina Constantinescu, Sabina Balan, Smaranda Radoi si Gabriela Chioncel.

"Locul fiecarui copil este in familie, alaturi de parinti, acestia putandu-i oferi atentie si dragoste neconditionata. Ma bucur ca tot mai multi oameni se alatura fundatiei Hope and Homes for Children si pun umarul pentru ca cei mai vulnerabili dintre copii sa aiba sansa de a creste intr-un mediu sigur si iubitor", spune Zoli Toth.

Cu banii stransi, fundatia va face demersurile necesare pentru a preveni separarea a cel putin 30 de copii din Bucuresti de familiile lor. Fondurile stranse vor fi folosite pentru a evalua situatiile specifice fiecarei familii si a crea planuri de interventie specializate, precum si pentru a le oferi sprijin material si consiliere sau a le facilita accesul la beneficii sociale. Cei care doresc sa ii sustina pe inotatori si sa sprijine cauza organizatiei pot face donatii pana pe 31 iulie pe pagina Hope and Homes for Children din cadrul platformei Swimathon sau pe pagina fiecarei echipe in parte.

HHC Romania participa pentru prima data la Swimathon Bucuresti. Competitia de inot si strangere de fonduri, aflata la a patra editie, este o initiativa a Fundatiei Comunitare Bucuresti si gazduieste anul acesta 20 de proiecte ale organizatiilor din Bucuresti si Ilfov.