Vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii, pe arii restranse caniculara in vest si in sud. Incepand cu orele pranzului disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati in cea mai mare parte a teritoriului, informeaza Mediafax citand ANM.

Canicula in BucurestiFoto: USER UPLOADED

Sambata

In tara

Vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii, pe arii restranse caniculara in vest si in sud. Incepand cu orele pranzului disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati in cea mai mare parte a teritoriului. Temperaturile maxime se vor incadra intre 27 si 35 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate mai ales dupa-amiaza si in prima parte a noptii.

Vor fi averse si cu caracter torential, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in zonele de deal si de munte, in Oltenia si pe arii restranse in restul teritoriului. Izolat, cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si va cadea grindina. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 12 si 24 de grade.

Bucuresti

Vremea se va mentine calduroasa, iar disconfortul termic accentuat. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si chiar depasi pragul critic de 80 de unitati mai ales in centrul orasului. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare spre seara si la inceputul noptii cand vor fi conditii pentru averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima va fi de 33...34 de grade, iar cea minima de 19...21 de grade.

Duminica

Gradul de instabilitate atmosferica va fi in crestere si va cuprinde treptat toate regiunile. Vor fi intervale de timp cu innorari temporar accentuate, averse care vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, trecator si cu aspect de vijelie si, pe arii restranse, caderi de grindina. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente si pe spatii mai extinse, in interiorul arcului carpatic, la deal si la munte, indeosebi in cursul zilei si in orele serii, iar in restul teritoriului se vor semnala, cu precadere seara si noaptea.

Local, cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si izolat 40...50 l/mp. Temperaturile maxime, in scadere in regiunile vestice, nordice si centrale, se vor incadra intre 24 si 33 de grade, cu cele mai ridicate valori in Campia Romana, unde pe spatii restranse se va atinge si depasi usor pragul de disconfort termic. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 12 si 23 de grade.