In luna mai au fost eliberate 3.707 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 0,9% fata de luna aprilie si in crestere cu 1,5% comparativ cu perioada similara a anului trecut, potrivit datelor anuntate miercuri de Institutul National de Statistica (INS), potrivit Mediafax.

Distributia in profil regional pentru mai comparativ cu luna aprilie a acestui an evidentiaza o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Vest (-86 autorizatii), Nord-Est (-72), Sud-Muntenia (-34) si Vest (-24).

Cresteri s-au inregistrat in regiunile Bucuresti-Ilfov(+140 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (+21), Centru (+19) si Sud-Est (+3).

Comparativ cu aceeasi luna a anului precedent se remarca o crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale (+53 autorizatii), crestere reflectata in regiunile Bucuresti-Ilfov (+70 autorizatii), Nord-Vest (+61), Vest (+59) si Centru (+39).