Baza militara americana Andrews este in inchisa din cauza informatiilor privind un atacator activ, personalul este directionat catre un adapost, potrivit unui tweet al bazei citat de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 19.15 Alerta a fost ridicata, nu a fost descoperita nicio amenintare. "Primele echipe ce au intervenit la fata locului au stabilit ca nu exista nicio amenintare pentru baza militara si personalul acesteia", se arata intr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a bazei.

UPDATE 17.28Potrivit publicatiei militare Stars And Stripes, existenta atacatorului a fost confirmata iar Pentagonul a spus ca exista o “situatie de baricadare” la etajul trei al cladirii 1060.

17.11“Baza avea programat un exercitiu de tragere, totusi, au aparut informatii despre o situatie cu un atacator inarmat real la unitatea medicala Malcolm Grow”, se spune intr-o postare de pe pagina de Facebook a Joint Base Andrews.

16.46 Informatia a fost confirmata de un oficial al departamentului apararii din SUA.

Potrivit postarii de pe Twitter incidentul este inca in desfasurare la unitatea medicala Malcolm Grow.

“Fortele de reactie rapida sunt la locul incidentului”, a transmis baza aflata in statul Maryland.

Unitatea militara este cunoscuta pentru ca este baza celor doua aeronave Boeing VC-25 ce poarta numele Air Force One cand presedintele SUA este la bord.

Unitatea se afla la circa 24 km de Casa Alba.

La recensamantul din 2010, populatia cu rezidenta in Joint Base Andrews era in numar de 2.973 de persoane.

Cel mai grav atac in cadrul unei unitati americane de pe teritoriul SUA a avut loc in noiembrie 2009 in Fort Hood (Texas). Un psihiatru cu grad de maior a impuscat mortal 13 persoane si a ranit peste 30.

Cel mai recent incident de acest fel a avut loc pe 16 iulie 2015, cand Muhammad Youssef Abdulazeez a deschis focul asupra a doua instalatii militare din Chattanooga, ucigand patru puscasi marini si un angajat al marinei americane.