Ministrul Educatiei are obligatia de a emite ordinul de retragere a unui titlul de doctor, in urma propunerii CNATDCU in aceasta privinta, a declarat minsitrul Adrian Curaj joi pentru HotNews.ro, precizand ca, la incheierea procedurii, ministrul are rol "decorativ". Precizarea vine dupa ce Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare a stabilit joi ca Victor Ponta a plagiat lucrarea de doctorat si a propus retragerea titlului. Decizia nu este insa definitiva, ea poate fi contestata de Victor Ponta in decurs de 10 zile.

Adrian CurajFoto: Hotnews

"La incheierea procedurii, ministrul are rol 'decorativ' asa cum spun prevederile legale. Ministrul are obligatia sa emita ordinul", a declarat Adrian Curaj, intrebat daca ii va retrage lui Victor Ponta titlul de doctor.

Ministrul Curaj a adaugat ca, potrivit legii, aplicarea intregii proceduri ii revine CNATDCU.

Comisia ce analizeaza doctoratele a decis ca Victor Ponta a plagiat si a propus retragerea titlului de doctor acordat fostului premier. Coniliul general al CNATDCU, reunit joi in prima sa sedinta, a sustinut, cu 34 de voturi pentru si o abtinere (la sedinta au luat parte 35 de membri), verdictul comisie.

Decizia vine la patru ani dupa ce prestigioasa revista Nature a ridicat semne de intrebare legate de originalitatea tezei de doctorat a lui Victor Ponta.

Din acest moment, Victor Ponta are la dispozitie 10 zile pentru a contesta decizia CNATDCU. Daca acest lucru se intampla, se formeaza o noua comisie de analiza a deciziei, din trei membri ai CNATDCU.

Conform procedurii, in cazul in care decizia ramane in vigoare, propunerea de retragere a tezei de doctorat e inaintata ministrului Educatiei si Invatamantului, pentru a da ordinul de retragere a tezei.